admin Geen reacties

Food grade kunststoffen zijn kunststof producten die geproduceerd worden voor de voedingsindustrie en voldoen aan de strenge Europese wet- en regelgeving.

Kwaliteit

De term “food grade” betekend eigenlijk dat het gecertificeerde kunststoffen zijn, die gebruikt mogen/moeten worden in de voedingsindustrie. Dit alles naar de hand van de (GMP) “good manufacturing practices” dit staat voor een goede manier van produceren. De GMP is dus een kwaliteitsborgingssysteem voor het humane (menselijke) en veterinaire (dierlijke) farmaceutische industrie (verpakking van de geneesmiddelen), de cosmetische industrie en de voedingsindustrie. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen dient er dus op het gehele productieproces nauwlettend op de voorgeschreven wijze te worden gecontroleerd.

Testen

Voor de food grade kunststoffen is het dan ook zeer belangrijk dat er precies wordt bijgehouden en wordt vastgelegd onder welke omstandigheden en op welke manier het product tot stand is gekomen. Mocht er dan achteraf toch iets niet goed blijken te zijn dan kan er dus precies worden achterhaald uit welke grondstoffen alles is samengesteld, wie de producent is en wie de food grade kunststoffen heeft getest. Deze testen worden uitgevoerd met het door GMP bepaalde bereidingsprotocol.

Voedsel geschikt

De kunststoffen die wij volgens tekeningen bewerken zijn veelal bestemd voor de voedingsindustrie en worden vooral toegepast in een voedselverwerkende machine. De kunststoffen kunnen dus direct met de voedingsmiddelen in contact komen. Het is dan ook van levensbelang dat deze kunststoffen voedsel geschikt zijn. Dit alles om de volksgezondheid niet in gevaar te brengen.

Een greep uit ons assortiment van de food grade kunststoffen zijn:

  • HMPE FG 500
  • HMPE FG 1000
  • PEEK FG
  • POM FG
  • PTFE FG
  • PVDF FG
  • PET-P FG

Wilt u meer weten over food grade kunststoffen van Prof Plastic? Neem dan contact op met een van onze specialisten.